top of page

PRESS | MEDIA

Välkommen till Vista Padels nyhetsrum.


 

PADELHALLEN - 
DET NYA VARDAGSRUMMET

 16 jan 2023 

4c8870b6-5c2d-424c-bcd4-2af990ceb69e.JPG

Efter otaliga artiklar om den Svenska padeldöden blir de naturliga följdfrågorna: Vågar man öppna en padelhall idag, vart är sporten på väg och vad krävs för att stå kvar? Vista Padel i södra Stockholm slog upp dörrarna i början av sommaren 2022. Kundupplevelsen innefattar utöver padel även barnhämtning, mat och jobbmöjligheter vilket lett till att Vista Padel på kort tid blivit mångas nya vardagsrum.
 

Under pandemin såg svensk padel sitt stora uppsving, från en redan populär sport gjorde pandemin att det blev akut brist på lediga tider och det byggdes hallar och banor i rasande fart.Tre år senare stängs många padelhallar i liknande takt. Det som under pandemin var extra fritid att lägga på padelspel har nu återgått till tid för att pendla till och från kontor och förbereda middag för familjen. Det finns dock hallar som sticker ut, hallar som hjälper till med vardagspusslet och ett sådant exempel är Vista Padel i Huddinge.
 

- Vi var väldigt klara över konceptet. Vi ville skapa en mötesplats snarare än ännu en padelhall, som ett vardagsrum för hela familjen. För oss handlade det om att satsa från början, men också möjligheten att skala upp istället för att behöva skala ner och på så sätt överträffa förväntningar, säger Magnus Limås, kommunikationsansvarig på Vista Padel.
 

För att bli det lokala hänget och förstahandsvalet vill de fyra familjerna bakom Vista Padel erbjuda vad de själv skulle uppskatta. Att hinna med barnens träning är ett klassiskt stressmoment för många föräldrar. Vista Padel löser det genom att hämta upp barn från närliggande skolor så att föräldrar efter träning och mellanmål kan hämta sina barn på plats. Utöver detta erbjuds också konferensrum och co-work så att företagaren kan ta en lunchpadel utan att bli sen till nästa möte.
 

- Konceptet med hämtning, träning och häng är klockrent. Alla aktiviteter innebär en hel del logistik och detta upplägg möjliggör att barnen kan prova på ännu en idrott samt bredda sitt sociala nätverk ytterligare. Istället för att stressa hem hinner man runda av på jobbet och vet att barnen under tiden har det kul, får träna och att de får i sig mellis. När man sen kommer till hallen och hämtar är barnen glada och nöjda. En bonus för sonen är om han hinner hänga i kidsroom när vi föräldrar spelar, säger Jill Malmqvist, förälder till Hugo - ett av 80 barn som tränar i föreningen Vista Padel Club.

Den senaste satsningen för Vista Padel var att skala upp caféverksamheten. Genom att få in en kock från området som gillade konceptet utvecklades Vista Bistro till en smash burgers restaurang med fulla rättigheter vilket gör att vardagsrummet också innefattar middagsbordet - ännu en sak som bidrar till det helhetskoncept som underlättar vardagspusslet för många.
 

Hos Vista Padel jobbar förutom de fyra familjerna även många unga i både reception och som tränare. Merparten bor ett stenkast från den bostadsnära hallen och bidrar till den lokala känslan man eftersträvar på Vista Padel.
 

- För många av våra medarbetare är detta det första jobbet och att komma in i arbetslivet kan vara en utmaning. Vi vill bidra till kommunen vi bor i och tycker det är kul att se ungdomar växa. Utöver de vanliga arbetsuppgifterna jobbar vi väldigt

mycket med att skapa en känsla av tillhörighet. En känsla som delas av både personalen och våra kunder, säger Magnus Limås
 

Utöver anställda välkomnar Vista Padel praktikanter från skolorna i närområdet och är även aktiva i olika nätverksträffar som kommunen arrangerar. Via dessa har hallen bland annat fått kontakt med Huddinges Arbetsmarknadsenheten vars uppdrag är att hjälpa personer som av olika anledningar står utanför arbetsmarknaden. Tillsammans med Arbetsmarknadsenheten hoppas man kunna erbjuda fler arbetsmöjligheter och praktikplatser för Huddingeborna.
 

- Vista Padel är ett strålande exempel på nya företag som tänker utanför ramarna och vågar satsa. Vi kom förbi med en av våra praktiksökande för en kaffe och det slutade med en praktikplats som garanterat leder till erfarenhet och förhoppningsvis en framtida anställning, säger Mirjam Hallström, Arbetsmarknadssamordnare på Arbetsmarknadsenheten Huddinge.
 

Att det finns en tydlig tanke och ett koncept hos Vista Padel råder det ingen tvekan om. Inredningen andas skandinaviskt stilfullt och inbjudande. Barnrummet som snabbt blivit en favorit har saccosäckar, ritblock, pennor och tv-spel. Omklädningsrummen är stilfulla och bastun har utsikt över padelbanorna. Reception och bistro ligger som en ö i början av lokalen för att kunderna alltid ska mötas av ett glada tillrop från personalen.
 

- Vista Padel är ett långsiktigt projekt som fick växa fram under drygt två års tid innan öppning. Både marknadsundersökningar och kalkyler har baserats på ett normalläge och inte på det uppsving i beläggning som pandemin bidrog till. Nu finns det nya utmaningar med skenande elpriser och ränteökningar men genom att erbjuda mervärde utöver padel med roliga spelupplägg och turneringar så kommer kunderna. Vi var tidigt klara över att vi vill vara en mestadels bemannad hall. Padel är en social sport och det är tydligt att det personliga mötet gör att de som kommer till oss känner sig som hemma och vill komma tillbaka, avslutar Magnus Limås på Vista Padel.

Kommunikationsansvarig | Vista Padel

Magnus Limås
magnus@vistapadel.se

 

Vista Padel logo racket white.png
bottom of page